İZMİR / ÇİĞLİ - Harmandalı Şehit Sefanur Parhan İlkokulu

Nis

İzmir Inner Wheel Kulübü'nün desteğiyle okulumuzda 25.04.2024 tarihinde çocuk şenliği düzenlenmiştir.

Nis

Atatürk'ün 1933 yılında başlattığı, 23 Nisan'da çocukları makamına kabul edip bu bayramın bir parçası olarak onlarla sohbet etme âdeti , Okul Müdürümüz Füsun AKTEPE'nin  makamında 4.sınıf öğrencilerimizden biri ile devam ettirilmiştir. Milli bayramımız okulumuzda çeşitli ve güzel etkinliklerle kutlanmıştır.

Nis

22.04.2024 tarihinde okulumuz Çiğli 2. Hava Ana Jet Üs Komutanlığı'na ziyarette bulunmuştur. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında General koltuğuna bir günlüğüne oturan 2/A sınıfı öğrencilerimizden Ece Çiçekçi duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etmiştir:

"Ben Atatürk'ün kurduğu bu ülkede genç bir kadın komutanım. Elbette ki barıştan yanayım, barışı korumak için her şeyi yapmaya hazırım. Ama ülkem tehdit altında olduğunda onu korumak için elimden geleni yaparım. Ülkemizde ve dünyada her zaman barış olmasını isterim."

Öğrencimize ve sınıf öğretmenimiz Ebru Erdenbil'e teşekkür ediyoruz.

Nis

Gençlik ve Spor Bakanlığı Geleneksel Çocuk Oyunları ve İlkokul Fiziksel Etkinlik Turnuvası (İFET) 16-20 Nisan 2024 tarihleri arasında Çiğli Atatürk Spor Salonunda düzenlenmiştir. Biz de ilkokul olarak tüm branşlarda ve tüm şubelerden sporcu çıkararak turnuvaya katıldık.

Nis

İzmir Türk Kolejinde 17.04.2024 tarihinde düzenlenen Tazof Zeka Oyunları  ilçe  turnuvasında Harmandalı İlkokulu başarılara doymadı. 10 öğrencimizden 8'i dereceye girdi. Öğretmenimiz Neslihan Gözaydın ve öğrencilerini kutluyoruz.

Nis

Okulumuzda şişme balon oyun parkı etkinliği 16.04.2024 tarihinde yapılmıştır.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de kutlanılan millî gündür. I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı gündür. Okulumuzda da çeşitli etkinliklerle şehitlerimiz saygıyla anılmıştır.

Ock

29.12.2023 tarihinde okulumuzda eğlenceli aktivitelerle "Kışa Merhaba" etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Ock

Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yıl dönümü nedeniyle 27.12.2023 tarihinde  düzenlenen Atatürk Koşusu, Çiğli Fen Lisesinde gerçekleştirildi. Yarışmada  okulumuzdan da katılım sağlandı. Emeği geçen öğrencilere ve Kenan Yıldız öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ock

14.12.2023 tarihinde okulumuzda okul aile birliği ile  iş birliği içinde 3 boyutlu sanal gerçeklik gözlükleri ile metaverse etlinliği yapılmıştır.  Diğer adıyla VR gözlükler ,bilgisayar ortamında 3 boyutlu tasarlanmış imge ve cisimleri görmeye yarayan teknolojik ürünlerdir.

Ock

Yerli Malı Haftası (resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır. Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır.

Ock

12.12.2023 tarihinde okulumuzun 1. ve 4. sınıflarına ilçe sağlık müdürlüğü tarafından işitme testi uygulanmıştır.

Ock

05.12.2023 tarihinde Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mesut UĞURLU ve Şube Müdürü Sayın Bilal KARABEYOĞLU okulumuza ziyarette bulunmuşlardır. Okul Müdürü Sayın Füsun AKTEPE ve Müdür Yardımcıları ile görüşerek okulumuz hakkında bilgi almışlardır.

Ara

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Başta ,  Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm saygıdeğer öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.Millî birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenler, güzel vatanımızın dört bir yanında ifa ettikleri kutsal görevleriyle eğitim camiasının neferleridir.