İZMİR / ÇİĞLİ - Harmandalı Şehit Sefanur Parhan İlkokulu

Ara

İzmir Mavişehir Rotary Kulübü tarafından okulumuzda "DEĞER " temalı seminer gerçekleştirilmiştir.

Ara

10-16 Kasım tarihlerini kapsayan hafta  Atatürk Haftası’dır. Bu hafta boyunca Atatürk anılır; yaşamı, ilkeleri ve devrimleri anlatılır, konuşmaları kendi sesinden yayımlanır, O’nunla ilgili filmler gösterilir, sergiler, seminerler ve konferanslar düzenlenir. Biz de ilkokul olarak bu haftanın önemi üzerinde itina ile durduk.

Ara

Kurtuluş Savaşı kahramanlarımız tiyatrosu okulumuzda sahnelenmiştir.

Ara

Okulumuzda Türkçe dersi kapsamında Kukla hazırlama etkinliği yapılmıştır.

Ara

Okulumuzda meslek tanıtımları kapsamında polis daveti gerçekleştirilmiştir.

Ara

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile ulusal bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Ara

Okulumuzda 3. sınıf Türkçe Dersi konusu olarak Geçmişten Gelen Değerler Müzesi, öğretmenimiz Bedriye Tuğba Akbaş tarafından oluşturulmuştur.

Ara

6 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen İzmir Doğal Yaşam Parkı gezimizde öğrencilerimizin doğaya olan özlemini gidermek, doğal ve korunaklı ortamlar yaratmak, çevre bilincine ve tehlike altında olan ekolojik değerlere vurgu yaparak,  öğrencilerimizin doğa ve hayvan sevgisini arttırmak hedeflenmiştir.

Ara

13 Ekim günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun onayı ile 1989 yılından itibaren Dünya Afet Risklerinin Azaltılması günü olarak belirlenmiştir. Afetlerde risk azalımı, afet nedenlerini analiz etme ve azaltmaya yönelik sistematik çalışmaları kapsayan bir kavramdır.

Ara

Her yıl eylül ayının üçüncü haftası ( okulların açıldığı ilk hafta ) İlköğretim Haftası olarak kabul edilmiştir. Bu hafta boyunca okumanın önemi, okulun değeri ve kutsallığı halka anlatılır. Okumanın - yazmanın önemi, gazete, dergi, radyo ve televizyonlarda hafta boyunca anlatılmaya çalışılır.